Monday, August 1, 2011

Nadiah @ KL..

Assalamualaikum..

         Hola ! I'm back ! Aku di sini ingin menceritakan tentang ... wait ! Before that, aku ingin katakan sesuatu. Semua orang yg sejenis dgn aku tu semuanya dah post pasal benda yg aku nk post ni. Tapi, aku pun nak post jugak. Boleh x? Xpa la, aku post saja~~ 

         Apakah yg dimaksudkan dgn sejenis dgn aku tu? Ha, actually, aku terpilih utk lawatan ke PETROSAINS, Pusat Sains Negara dan Bukit Kiara. Yang sejenis dgn aku tu maksudnya orang2 yg turut terpilih utk lawatan tersebut la. Lawatan diadakan pada 26/7 (Selasa) - 29/7 (Khamis). Baiklah, tanpa membuang masa, LET'S GO !

         Untuk pengetahuan anda, sepanjang lawatan diadakan, aku dan yg lain termasuklah Teacher Rafidah, Teacher Fitriyah dan Cikgu Sarah menginap di Kompleks ...
           
 
         Ya, itulah dia. Kompleks Rakan Muda, Bukit Kiara.. 1 bilik 2 orang (majority). Aku dan kawan aku menginap di bilik ...

         Kami sampai di sana lebih kurang dlam pkul 11.30 mlm mcam tu la. Kalau salah, tolong jolokkan betulkan ya. Hari kedua pula, kami semua ke Pusat Sains Negara sebagai pasukan penyokong. 2 orang drp sekolah aku telah menyertai Pertandingan Pertunjukan Sains PETROSAINS. Macam2 cara yg peserta lakukan utk persembahkan science show mereka. Best ! Ilmu baru pun dapat tau ! Inilah antara yg ada di Pusat Sains Negara.

 
Cantikkan pemandangan ni?
Ini Rock Music. Kalau kita ketuk dia, bunyi dia macam bunyi gamelan. Haha. (Bagi telinga aku la)
Benda ni pulak, ermm.. Kalau kita pijak kat atas segi empat yg kecik2 tu, muzik akan berbunyi (spt piano) dan terpancutnya air. Kalau hgpa tengok btul2, ada lubang dkat batu2 tu..
         Ha, cakap pasal bnda yg kat atas ni. Hari tu, aku main la bnda tu, pijak kesemua squares kat situ. Wujudlah satu muzik. Satu2 air terpancut. Lepas aku pijak kesemua squares tu, tetiba ada sorang PAK CIK kata, "Wah, pandainya main !" (lbih kurang mcm tu la ayat dia) Aku pun, apalagi, CeGaR la~~ Haha.

         Sebelum aku terlupa, semasa kami melihat science show, ada sepasang peserta ni, dari SMA-MAIWP, waktu tu mereka la yg mmpersembahkan science show mereka. (awat pelik sgt ayat ni?) Pastu, waktu mereka nak panggil 2 orang drp penonton2 sekalian tu, salah seorang yg dipanggil tu ialah aku. Haha. Lawak kot. Punyalah aku berharap agar aku x naik langsung kat atas pentas science show tu, rupa2nya, aku naik jugak. Tapi, xpa la. Dapat jugak pengalaman. Bukan pengalaman je yg aku dpt, bnda lain pun aku dpt. Nak tau apa dia? Ni dia..

Huish.. Dah la bulan puasa la ni. Jgn hgpa lapar sudah.. haha.

         Malam tu pulak, kami semua pi Putrajaya. Solat kat sana, kat mana lagi kalau bukan kat Masjid Putrajaya. Subhanallah ! Cantik masjid tu.. Smasa kat sana, dkat kedai beli souvenir la, aku ada dgr bacaan ayat2 suci Al-Quran drp Ahmad Sa'ud. MasyaAllah ! What a beautiful voice ! Rasa macam berada kat bumi yg paling tenang ja waktu tu.. Menangis pilu ! T_T 

Ni la Masjid Putrajaya.. (mcm la org xtau)

         Hari terakhir, kami pi jenjalan kat PETROSAINS iaitu di ...

Menara Berkembar Petronas

         Macam2 yg kami wat kat PETROSAINS. Aku pulak, cari la game yg aku rindu gila nk main. Bila aku pi PETROSAINS, aku teringat pulak waktu pi Prog. PERMATApintar Negara. Inilah game2 favourite aku:

Yeah ! BATAK ! Mmg favourite aku..

Mindball ! Suka game ni..

         Dan ada lagi satu game favourite aku tetapi x sempat nk snap gambar bnda tu. Alohai~ 

         Slepas pi PETROSAINS, kami pun balik. On the way nk balik tu pun ada jalan2 gak, tapi sekadar nk pi makan ja. Kami sampai di SMKA Al-Irshad pada pkul 11.15 mlm. Ok la, rasanya setakat tu je la post aku kali ni.

6 comments:

  1. teringat kenangan mase rombongan ke petrosains+psn dlu-permatapintar :))

    ReplyDelete
  2. betulbetulbetul !
    setiap langkah sy kat PETROSAINS, msti sy teringat rombongan PERMATApintar kat situ..
    rindu la..
    awak tau x, game BATAK tu punya la sy main bnyk kali smpai budak2 laki skolah sy 'kacau hidup sy'.. haha

    ReplyDelete
  3. Aisyehh, Kak Nadiah. Ada jugak buat post pasal nih. Anyway, perut dah start menyanyi pulok lepas tengok gambar gula-2 kapas tuu. Hihi ^^

    ReplyDelete
  4. Haha..
    Alang2 kami dah tangkap gmbar kat KL..
    Post je la psal ni..
    Ala, kesiannya..
    Apa2pun, gula2 kapas tu dah lama abis dimakan.. :D

    ReplyDelete
  5. Haha..
    Awat? Klau kami x makan lagi, hgpa nk minta ckit ke?
    Ahaha.. ;P

    ReplyDelete

Komen, jangan tak komen~ XD